Avatar of TelKieran #1620
TelKieran #1620
Network Disconnect(1)Category: Technical SupportApril-17-2016 2:25 AM PDT (4 years ago) Go to Blizzard forum post
I keep getting the Network Disconnect error as soon as Town loads. I can log in fine and can select a character but I cannot even play for one second! The error shows as soon as the game starts. Below is my tracert, pathping and Looking Glass results. As you can see, my pathping doesn't get past my router! Is that serious? I am not having problems with any other games/websites (SimCity, League of Legends, Youtube, etc.)

This started the day before yesterday (15 Apr 2015) at about 11:00 am GMT+2. My ISP is AfriHost (South Africa).


  • Windows 10 is up-to-date
  • All drivers/firmware are up-to-date
  • All background apps/services are closed
  • Firewall and antivirus is disabled
  • I have flushed the DNS
  • Windows Host File is completely commented out!
  • I have restarted my PC several times
  • I have run a scan and repair on Diablo 3


Tracing route to 185.60.112.157 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 * * * Request timed out.
3 39 ms 39 ms 29 ms dbn-up2.ip.adsl.co.za [169.1.5.174]
4 116 ms 112 ms 82 ms dbn-in1.ip.adsl.co.za [169.1.5.204]
5 29 ms 30 ms 29 ms 41.162.84.192
6 38 ms 38 ms 37 ms 172.18.1.162
7 38 ms 36 ms 38 ms if-ae-7-0.tcore1.JSO-Johannesburg.as6453.net [41.206.178.29]
8 217 ms 222 ms 207 ms if-ae-4-2.tcore1.KLT-Cape-Town.as6453.net [41.206.178.2]
9 250 ms 242 ms 249 ms if-ae-5-30.tcore2.PV9-Lisbon.as6453.net [80.231.159.85]
10 200 ms 200 ms 200 ms if-ae-2-2.tcore1.PV9-Lisbon.as6453.net [80.231.158.5]
11 247 ms 233 ms 221 ms if-ae-1-3.tcore1.SV8-Highbridge.as6453.net [80.231.158.30]
12 260 ms 251 ms 233 ms if-ae-19-2.tcore2.L78-London.as6453.net [80.231.138.22]
13 202 ms 202 ms 213 ms if-ae-15-2.tcore2.LDN-London.as6453.net [80.231.131.118]
14 199 ms 196 ms 199 ms ldn-b5-link.telia.net [62.115.9.173]
15 223 ms 303 ms 240 ms ldn-bb3-link.telia.net [80.91.248.217]
16 213 ms 212 ms 211 ms adm-bb3-link.telia.net [213.155.136.113]
17 211 ms 212 ms 211 ms adm-b2-link.telia.net [62.115.141.57]
18 205 ms 204 ms 204 ms 62.115.46.198
19 253 ms 274 ms 287 ms 37.244.10.33
20 218 ms 209 ms 208 ms 185.60.112.157

Trace complete.

--

Tracing route to 185.60.112.158 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 * * * Request timed out.
3 30 ms 29 ms 42 ms dbn-up2.ip.adsl.co.za [169.1.5.174]
4 44 ms 29 ms 32 ms dbn-in1.ip.adsl.co.za [169.1.5.204]
5 30 ms 32 ms 30 ms 41.162.84.192
6 66 ms 58 ms 59 ms 172.18.1.162
7 * * * Request timed out.
8 196 ms 196 ms 196 ms if-ae-2-2.tcore1.JSO-Johannesburg.as6453.net [216.6.55.85]
9 215 ms 287 ms 236 ms if-ae-4-2.tcore1.KLT-Cape-Town.as6453.net [41.206.178.2]
10 226 ms 234 ms 204 ms if-ae-5-80.tcore2.PV9-Lisbon.as6453.net [80.231.159.57]
11 215 ms 205 ms 205 ms if-ae-2-2.tcore1.PV9-Lisbon.as6453.net [80.231.158.5]
12 209 ms 207 ms 207 ms if-ae-1-3.tcore1.SV8-Highbridge.as6453.net [80.231.158.30]
13 290 ms 236 ms 205 ms if-ae-19-2.tcore2.L78-London.as6453.net [80.231.138.22]
14 210 ms 211 ms 208 ms if-ae-15-2.tcore2.LDN-London.as6453.net [80.231.131.118]
15 202 ms 236 ms 215 ms ldn-b5-link.telia.net [62.115.9.173]
16 284 ms 243 ms 237 ms ldn-bb2-link.telia.net [80.91.247.93]
17 207 ms 209 ms 210 ms adm-bb4-link.telia.net [62.115.142.225]
18 223 ms 231 ms 237 ms adm-b2-link.telia.net [213.155.137.177]
19 253 ms 236 ms 264 ms 62.115.46.198
20 288 ms 249 ms 210 ms 37.244.10.33
21 209 ms 209 ms 210 ms 37.244.10.101
22 210 ms 218 ms 262 ms 185.60.112.158

Trace complete.

--

Tracing route to 185.60.112.157 over a maximum of 30 hops

0 DESKTOP-T14R75M [192.168.1.109]
1 192.168.1.1
2 * * *
Computing statistics for 25 seconds...
Source to Here This Node/Link
Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 DESKTOP-T14R75M [192.168.1.109]
0/ 100 = 0% |
1 0ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.168.1.1

Trace complete.

--

Tracing route to 185.60.112.158 over a maximum of 30 hops

0 DESKTOP-T14R75M [192.168.1.109]
1 192.168.1.1
2 * * *
Computing statistics for 25 seconds...
Source to Here This Node/Link
Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 DESKTOP-T14R75M [192.168.1.109]
0/ 100 = 0% |
1 0ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.168.1.1

Trace complete.

--

PING:
PING 169.0.162.3 (169.0.162.3) 56(84) bytes of data.

--- 169.0.162.3 ping statistics ---
4 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 5000ms

16/04/2016 19:49:20 UTC
--------------------

TRACEROUTE:
traceroute to 169.0.162.3 (169.0.162.3), 15 hops max, 60 byte packets
1 Blizzard (Blizzard) 0.555 ms 0.627 ms 0.759 ms
2 * * *
3 37.244.9.102 (37.244.9.102) 0.750 ms 0.773 ms 0.837 ms
4 37.244.9.34 (37.244.9.34) 0.736 ms 0.878 ms 0.948 ms
5 prs-b8-link.telia.net (62.115.46.153) 0.519 ms 0.535 ms 0.534 ms
6 ix-ae-20-0.tcore1.PYE-Paris.as6453.net (80.231.154.85) 0.535 ms 0.543 ms 0.545 ms
7 if-ae-8-1600.tcore1.WYN-Marseille.as6453.net (80.231.217.5) 180.697 ms 180.732 ms 180.786 ms
8 if-ae-2-2.tcore2.WYN-Marseille.as6453.net (80.231.217.2) 174.149 ms 174.169 ms 174.256 ms
9 if-ae-5-2.tcore1.WV6-Madrid.as6453.net (80.231.200.6) 182.893 ms 182.904 ms 182.972 ms
10 if-ae-11-2.tcore2.WV6-Madrid.as6453.net (80.231.91.66) 178.626 ms 178.644 ms 178.543 ms
11 if-ae-7-2.tcore2.PV9-Lisbon.as6453.net (80.231.159.29) 186.495 ms 182.980 ms 187.054 ms
12 if-ae-5-2.tcore1.KLT-Cape-Town.as6453.net (80.231.159.130) 181.620 ms 181.577 ms 181.576 ms
13 if-ae-2-2.tcore2.KLT-Cape-Town.as6453.net (41.206.164.254) 202.224 ms 200.570 ms 200.444 ms
14 if-ae-6-2.tcore2.JSO-Johannesburg.as6453.net (41.206.179.9) 195.970 ms 193.822 ms 193.813 ms
15 41.206.179.14 (41.206.179.14) 179.302 ms 179.310 ms 179.332 ms

16/04/2016 19:49:20 UTC
--------------------

MTR:
HOST: Blizzard Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1. Blizzard 0.0% 10 0.6 2.1 0.5 15.8 4.8
2. ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
3. 37.244.9.102 0.0% 10 0.7 0.8 0.7 0.9 0.1
4. 37.244.9.34 0.0% 10 0.7 0.7 0.7 1.1 0.1
5. prs-b8-link.telia.net 0.0% 10 0.5 2.4 0.5 19.3 5.9
6. ix-ae-20-0.tcore1.PYE-Paris.as6453.net 0.0% 10 0.6 0.6 0.6 0.6 0.0
7. if-ae-8-1600.tcore1.WYN-Marseille.as6453.net 0.0% 10 180.7 180.7 180.7 180.8 0.0
8. if-ae-2-2.tcore2.WYN-Marseille.as6453.net 0.0% 10 179.1 174.9 174.1 179.1 1.6
9. if-ae-5-2.tcore1.WV6-Madrid.as6453.net 0.0% 10 182.8 182.7 182.4 184.7 0.7
10. if-ae-11-2.tcore2.WV6-Madrid.as6453.net 0.0% 10 178.7 179.2 178.5 181.6 1.0

16/04/2016 19:49:19 UTC
--------------------


Thanks
Avatar of Kiemmaki
Kiemmaki
Network Disconnect(3)April-17-2016 8:34 AM PDT (4 years ago) Go to Blizzard forum post
Hello TelKieran,

That 100 % loo doesn't have to be bad, it might just look like. Can i kindly ask you what kind of connection you are using? Wireless or Ethernet? Could i also ask you to post a dxdiag here?

Kind regards

_______________________________________
What's your opinion?

https://www.surveymonkey.com/r/Kiemmaki
Avatar of Kiemmaki
Kiemmaki
Network Disconnect(5)April-17-2016 11:52 AM PDT (4 years ago) Go to Blizzard forum post
Hello TelKieran,

You definitely want to have a look at your drivers. They are outdated. Graphics driver is half a year old, sound 4 years and your Network driver is half a year old. I had a look for you about the Intel(R) 82578DC Gigabit Network Connection driver, but it seems like they haven't brought one for Windows 10 yet, which might be a problem. Have you just recently upgraded to Windows 10? If so you might want to look at the compatibility mode for Diablo 3. Right click the .exe -> Properties -> Compatibility -> Set it to your previous windows version.

Kind regards

_______________________________________
What's your opinion?

https://www.surveymonkey.com/r/Kiemmaki
Avatar of Delmoryth
Delmoryth
Network Disconnect(10)April-20-2016 3:12 AM PDT (4 years ago) Go to Blizzard forum post
Hello TelKieran,

Taking a look at your tracer, we can indeed see some anomalies:

Posted by: TelKieran

4 116 ms 112 ms 82 ms dbn-in1.ip.adsl.co.za [169.1.5.204]

In this hop the latency really increases compared to the previous ones. Then it goes back to normal, and then in hop 8 it goes even higher and stays like that until the end of the tracer:

Posted by: TelKieran

8 217 ms 222 ms 207 ms if-ae-4-2.tcore1.KLT-Cape-Town.as6453.net [41.206.178.2]
9 250 ms 242 ms 249 ms if-ae-5-30.tcore2.PV9-Lisbon.as6453.net [80.231.159.85]
10 200 ms 200 ms 200 ms if-ae-2-2.tcore1.PV9-Lisbon.as6453.net [80.231.158.5]
11 247 ms 233 ms 221 ms if-ae-1-3.tcore1.SV8-Highbridge.as6453.net [80.231.158.30]
12 260 ms 251 ms 233 ms if-ae-19-2.tcore2.L78-London.as6453.net [80.231.138.22]
13 202 ms 202 ms 213 ms if-ae-15-2.tcore2.LDN-London.as6453.net [80.231.131.118]

On the second traceroute, the same happens at the 8th hop:

Posted by: TelKieran

8 196 ms 196 ms 196 ms if-ae-2-2.tcore1.JSO-Johannesburg.as6453.net [216.6.55.85]
9 215 ms 287 ms 236 ms if-ae-4-2.tcore1.KLT-Cape-Town.as6453.net [41.206.178.2]
10 226 ms 234 ms 204 ms if-ae-5-80.tcore2.PV9-Lisbon.as6453.net [80.231.159.57]
11 215 ms 205 ms 205 ms if-ae-2-2.tcore1.PV9-Lisbon.as6453.net [80.231.158.5]
12 209 ms 207 ms 207 ms if-ae-1-3.tcore1.SV8-Highbridge.as6453.net [80.231.158.30]
13 290 ms 236 ms 205 ms if-ae-19-2.tcore2.L78-London.as6453.net [80.231.138.22]
14 210 ms 211 ms 208 ms if-ae-15-2.tcore2.LDN-London.as6453.net [80.231.131.118]


I would recommend contacting your internet provider and passing the traceroutes on to them so they can take a look and make sure everything is working good in these nodes that are showing high latency.

__________________________________________________________
¿Tienes algún comentario sobre mi atención? ¡Házmelo llegar!
Avatar of Delmoryth
Delmoryth
Network Disconnect(13)April-23-2016 9:21 AM PDT (4 years ago) Go to Blizzard forum post
Hello evandjsantos,

Apart from the Looking Glass Report, could you provide us with the rest of the information? It helps us check your case:

- Details of issue:
- Date/time it started:
- City/Country:
- Internet Provider:
- Traceroute (right after a disconnection or whenever you're experiencing the issue)
- Pathping (right after a disconnection or whenever you're experiencing the issue)

______________________________________________________
Got feedback about the support I'm providing? Leave your comments here!
Avatar of Kiemmaki
Kiemmaki
Network Disconnect(17)April-27-2016 11:51 AM PDT (4 years ago) Go to Blizzard forum post
Hello TelKieran,

I am sorry to hear about this. Like Delmoryth said, could you please provide a dxdiag and MSInfo, traceroute and a pathping? If the data is too big to be posted on the forum directly, you can use a page like pastebin.com and post the link to it here then.

Kind regards

_______________________________________
What's your opinion?

https://www.surveymonkey.com/r/Kiemmaki
Feedback for Diablo Somepage